Redirectioneaza 2%

Daca doriti ca, prin redirectionarea a 2% din impozitul pe care dvs. l-ati platit statului pentru salariul din anul 2013, sa sprijiniti activitatea ADER, urmati in ordine pasii de mai jos, pana la data de 25 MAI 2014.
______________________________________________________________________________
PASUL 1:
a) daca ati avut VENITURI DOAR DIN SALARIU: DESCARCATI DE AICI FORMULARUL 230 precompletat cu datele Asociaţiei ADER.
sau
b) daca ati avut si ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI*: DESCARCATI DE AICI FORMULARUL 200 precompletat cu datele Asociaţiei ADER
ANUL precompletat in formular este 2013, deoarece ne referim la impozitul pe venit din anul financiar incheiat 2013.
_______________________________________________________________________________
PASUL 2: completati cu datele personale DOAR UNUL DIN CELE DOUA FORMULARE DE MAI SUS, in functie de situatia in care va aflati.
ATENTIE: Formularul se completeaza de mana, in doua exemplare, dintre care unul ramane la dvs. cu numarul de inregistrare primit la depunere de la administratia finantelor publice.

a) pentru VENITURI DIN SALARIU: completati cu datele de identificare (pct. I) si semnatura. Restul rubricilor nu sunt obligatoriu a fi completate (se completeaza doar daca este cazul). Anexa informativa cu instructiunile detaliate pentru completarea formularului 230 o puteti gasiti AICI.
sau
b) pentru ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI: trebuie completat formularul 200, citind cu atentie instructiunile de mai jos, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut. Anexa informativa cu instructiunile detaliate de completare a formularului 200 o gasiti AICI. iar un scurt ghid privind completarea formularului 200, puteti gasi AICI.

!!! Daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit, puteti lasa casuta necompletata, deoarece, cf. art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: "...Organul fiscal competent are obligatia calcularii, retinerii si virarii sumei reprezentand pana la 2% din impozitul datorat ..."
______________________________________________________________________________
PASUL 3: Depuneti formularul DIRECT la registratura organului fiscal sau trimiteti formularul PRIN POSTA, cu scrisoare recomandata, la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu (potrivit legii este acceptata si adresa unde locuieste efectiv deponentul, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania) sau la Administratia Finantelor Publice corespunzatoare sursei de venit (de ex. adresa companiei/institutiei angajatoare).
Adresele Administratiilor Finantelor Publice le gasiti aici: ADRESE - CLICK AICI.
_______________________________________________________________________________
ALTE INFORMATII UTILE:

1. Modelul standard de formular necompletat cu datele Asociatiei ADER, disponibil pe pagina ANAF, se gaseste aici: FORMULAR 230 / FORMULAR 200.
Datele Asociatiei ADER de completare a formularelor sunt urmatoarele:
Denumire : ASOCIAŢIA DE DEZVOLTARE ECONOMICĂ ŞI REGIONALĂ - A.D.E.R.
Cod de identificare fiscala a entitatii non-profit: 29351131
Cont bancar (IBAN): RO18 CECE SV01 30RO N088 9444
2. Puteti gasi AICI - un MODEL DE COMPLETARE A FORMULARULUI 230 !!!
3. In conformitate cu O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obtinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa "identitatea vreunei persone fizice sau juridice". In concluzie, in cazul in care doresc, contribualbilii sunt singurii care ar putea solicita informatiile fiscale de mai sus. Totodata, in cazul in care doresc, contribuabilii pot sa comunice fundatiei faptul ca au depus formularele respective.
Pentru mai multe detalii privind proiectele Asociaţiei ADER, accesati AICI SECTIUNEA PROIECTE INTREPRINSE sau AICI PROIECTELE AFLATE IN DERULARE.

Daca doriti mai multe informatii in legatura cu aceasta procedura sau aveti nelamuriri privind implicarea Asociaţiei ADER şi in sprijinirea activitatii economico-sociale din regiunea NORD-EST, va rugam sa nu ezitati sa ne contactati. E-mail: office (at.) asociatia-ader . ro
_______________________________________________________________________________
Va multumim pentru tot ce ati facut pana acum si pentru sprijinul D-voastra viitor, prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit."